De Koning Eet ...

Een voorstelling van Joeri Happen en Ali Can Ünal

 

 

De Koning: "Oh, OH! oh. Wat een maan! Oh!

Dat Doeterniettoe: "Voorzichtig Majesteit er is maar één maan."

De Koning: "Sssst, mondje dicht Dat Doeternietoe niet iedereen hoeft dat te weten. Voor je het weet willen ze allemaal!"

Iedere dag nodigt de Koning gasten uit in zijn tent voor een groots diner. Het zijn gastronomische hoogstandjes die de kok hem voorschotelt. Zo komen er onder andere een loofbos, een stapelwolk en een volle maan op het bord van de Koning terecht. Maar de Koning deelt niets met zijn gasten. Zij dienen zich slechts te gedragen in de tent, want ze zijn op bezoek. Zij mogen, lachen, klappen of zwijgen. Zo kan het wel eens zijn dat het toetje komt in de vorm van revolutie.

 

De Koning eet …! is een vrolijke, komische en fantasievolle voorstelling over macht en over de mogelijkheid tot opstand. Een pleidooi om niet langer te kiezen voor de voorgekauwde gedachten maar zelf te denken. Speciaal voor Tilburg Noord maakt Het Zuidelijk Toneel deze bijzondere voorstelling in een circustent op het Ypelaerpark. Het was een gratis voorstelling voor alle basisscholen en bewoners van Tilburg Noord. De voorstelling werd gemaakt door Joeri Happel, Ali Can Unal, Rozemarijn van Kalmthout en Menzo Kircz en is geschikt voor iedereen van 8 jaar en ouder.

 

Creatie en Spel: Joeri Happen en Ali Can Ünal

Productie: Steef Bikker & Het Zuidelijk Toneel

Regie en dramaturgie: Menzo Kircz, Rozemarijn van Kalmthout & Piet Menu

Facilitaire productie: Douwe van Doornewaard

Fotografie: Jostijn Ligtvoet

Dit initiatief wordt mede ondersteund door PACT Noord en is onderdeel van het ForwArt project.